Clariana de comunicació

Bloc informatiu amb visió de gènere

Jornada de neuroeducació: compartir per aprende

Posted by tonagusi on maig 18th, 2017

El proper 27 de maig se celebrarà la Jornada Experiències de neuroaprentatge a Sant Cugat del Vallés, a la qual hi assistiran professionals del món de l’educació, psicologia, pedagogia i neurociència d’arreu del país.

 

Neurohackers Education amb la certificació i suport de l’ICE ( Universitat de Barcelona) i la col·laboració d’ [ED]BUILDING organitzen la Jornada, que és solidària, i els beneficis obtinguts de les inscripcions seran destinats a la Comunitat Eko, associació dedicada a la millora de les condicions de vida de les persones refugiades sirianes i, de manera especial, a l’educació de les nenes i els nens sirians.

La Independent ha parlat amb Núria Tomàs, integrant de Neurohackers Education, sobre la finalitat de la trobada i ha volgut saber si el col·lectiu treballa des de la visió de gènere.

 

Durant la Jornada: analitzareu, exposareu estudis…tenint en compte la variable gènere?

La Jornada del 27 de maig està enfocada cap a la neuroeducació, és a dir, a com podem millorar l’educació a partir dels coneixements i descobertes que ofereixen els estudis neurocientífics per aplicar-los a l’àmbit educatiu. En aquest sentit, entenem que sens dubte ens ajudarà i serà positiu en relació a la variable de gènere, la coeducació i la creació d’una societat respectuosa en què hi hagi igualtat de drets i d’oportunitats per a tothom.

 

El vostre col·lectiu, el professorat que escolliu i fins i tot l’alumnat, es pot dir que és paritari? que és inclusiu?

Sobre la Jornada, podem dir-te que hi ha paritat pel que fa a persones expertes, i amb càrrecs rellevants, i convidades i convidats a les taules d’inauguració i de cloenda. I també és present la paritat en les persones que impartim els tallers. Tot això s’ha produït de manera “natural”, és a dir, no ho hem buscat deliberadament.

Ara bé, si considerem la relació entre dones i homes dedicats a professions dins de l’educació, sí que s’observa un predomini de les dones. Aquest és un tema de debat.

 

 Fotografia de grup de Neurohackers

 

 

Jornades sobre Neuroeducació. Experiències de neuroaprenentatge: compartir per aprendre 27 de maig a l’Escola la Floresta

Neurohackers és un equip de treball format per professionals de l’àmbit educatiu -mestres i professorat-  de: pedagogia, educació, psicòlogia, enginyeria, veterinària, físicas, “i qualsevulla “rara avis” amb esperit somiador i gran sentit de la responsabilitat cap a l’educació”, tal i com s’explica en la seva informació.

“En un moment de revolució pedagògica en què l’educació es planteja cada cop més com un acte de participació i coresponsabilitat per part de tota la societat. En aquest context, neurociència, pedagogia i psicologia tenen un punt de trobada: la neuroeducació”, afirma aquest col·lectiu que se sent unit per: “la passió per l’educació i la convicció que podem fer-ho millor. Volem revolucionar el sistema educatiu des de baix”.

Es van conèixer al Postgrau de Neuroeducació de la Universitat de Barcelona i asseguren que tenen decidit fer de hackers a tants espais educatius como sigui possible.

La propera cita per perticipar en aquest aprenentatge, la del 27 de maig a l’escola La Floresta (Sant Cugat del Vallès), serà en un espai formatiu que “pretén posar a l’abast de tothom una oportunitat d’aprenentatge experiencial amb un objectiu clar: apropar els pilars de la neuroeducació per a l’aplicació posterior en els diferents àmbits educatius, tant formals como no formals”.

El format de la Jornada serà el d’un itinerari estacional, transitant per les quatre estacions de l’any: “recollint l’essència de cadascuna, tot tocant els pilars en què s’assenta la neuroeducació”.

A cada estació hi haurà un taller d’experiències diverses i reflexions compartides sobre els processos d’ensenyament i l’aprenentatge des d’una visió neuroeducativa. Així: a la Tardor es treballarà Mindfulness i heartfulness (autoconeixement i acompanyament emocional); a l’Hivern serà el torn de l’ Educació emocional (atenció i gestió emocional); a la Primavera s’analitzarà El cos que habitem (activació i moviment); i, finalment a l’Estiu tocarà El cervell social (creativitat i treball cooperatiu).
Més informació:

Pàgina web de NeurohackersEducation:

Programa de la jornada i inscripcions:

Artículo sobre neuroeducació publicat per Neurohackers a INED21:

Contacte de prensa:  hola@neurohackerseducation.com