Convocatòria de roda de premsa II Jornades de periodistes i Comunicadores de la Mediterrània
Posted by tonagusi on octubre 4th, 2007
Convocatòria de roda de premsa
El proper dijous 4 a les 18h, tindrà lloc al Centre Internacional de Premsa de Barcelona, la roda de premsa de presentació de:
II Jornades de Periodistes i Comunicadores de la Mediterrània:
“Comuniquem amb una altra mirada.Un pont per a la Pau i els Drets Humans”
Aquestes jornades se celebraran els propers dies 5 i 6 d’octubre a l’Institut Europeu de la Mediterrània.
Les jornades han estat organitzades per la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPIC.CAT)- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, junt amb l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).
Roda de Premsa
Data: Dijous 4 d’octubre del 2007, 18h
Lloc: Centre Internacional de Premsa de Barcelona, Rambla de Catalunya, 10, 1er pis
Amb la participació de:
- Kawther Salam, periodista i activista pro- Drets Humans, Palestina
- Nadire Mater, periodista, assesora de la Xarxa de Comunicació Independent, Turquía
- Montserrat Minobis, presidenta de l’Associacio Dinamitzadora de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya-Xarxa de Periodistes amb Visió de Gènere
- Montserrat Puig, presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya
- Tona Gusi, del Comitè Organitzador de les Jornades
- Ma Angels Roque, Directora de “Quaderns de la Mediterrània”, IEMed
Periodistes i comunicadores de diversos mitjans i responsables de xarxes de dones es reuniran a Barcelona per parlar del paper clau que desenvolupen en els processos de pau a la zona i en la creació de xarxes de comunicació estables entre ambdues ribes de la Mediterrània. Rellevants professionals com la Kawther Salam, periodista i activista palestina, refugiada a Àustria o Nadire Mater, de la Xarxa de Comunicació Independent de Turquia, exposaran la seva visió al voltant dels eixos “ Les infopistes a la Mediterrània: el pont per a la Pau i els Drets Humans” i “Vies d’intercanvi. Cap a una Xarxa Mediterrània de Comunicació”.
Les Jornades comptaran també amb la participació de periodistes i comunicadores de diversos països, com ara la Nella Condorelli, Directora de Women in the City, d’Itàlia, Randa Achmawi, periodista egipto-palestina i corresponsal diplomàtica d’ Al-Ahram Hebdo, Emna Soula, Directora d’ Informació i Comunicació del ‘Centre for Research Studies, Documentation and Information on Women’ de Tunis o Nadia Aitzai, del col·lectiu ‘Maghreb Egalite’ a Alger.
Aquestes Jornades compten amb el suport de l’Oficina per la Pau i l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.
Kawther Salam és una periodista palestina, membre del Sindicat de Periodistes Palestí a Jerusalem, amb més de 25 anys d’experiència professional a diversos mitjans, sent els seus darrers treballs als diaris Al-Hayat Al-Jadida de Ramallah i Al-Ittihad a Haifa, Israel, així com a la Televisió Al-Majed a Hebró a més d’haver realitzat diverses pel·lícules per a TV de projecció internacional sobre els territoris ocupats.
Però Kawther Salam també és una important activista pro-Drets Humans al seu país, i ha rebut, entre d’altres el premi Hellman/Hammett de Human Rights Watch al 2003, a més d’escriure diversos articles i conferències sobre la violació dels Drets Humans de les Dones i sobre la llibertat d’expressió als territoris palestins ocupats. També va ser candidata independent al Parlament Palestí al 1996, ha estat membre del Club Israelí per la Pau Marshaw “Shalom/Peace” i ha participat en l’organització de diverses activitats pro-Pau entre moviments pacifistes israelís i membres del Parlament i ONGs palestines a Hebró entre 1996 i el 2002. Actualment viu amb status de refugiada política a Viena, Àustria, des de l’any 2002.
Nadire Mater, va començar la seva carrera periodística al 1982, desprès d’haver treballat 10 anys com a treballadora social, que ha desenvolupat a diversos mitjans com el setmanari “Sokak” o els diaris “Nokta” i “Söz”. Com a periodista ha cobert freqüentment temes de Drets Humans, Drets de les Dones i els infants i temes de llibertat d’expressió i minories ètniques. A més, ha participat a debats, activitats i campanyes a Turquia i fora del seu país per tal de promoure el coneixement de las situació dels Drets Humans, de la llibertat d’expressió i de la situació en general de les dones a Turquia. Nadire Mater també ha estat assessora de la Independent Communication Network (BIA) i del Projecte d’establiment d’un Xarxa per tal de supervisar la llibertat d’expressió a Turquia i, a partir del 2008 serà assessora del projecte “Journalism for rights & Rights for journalists”. També ha rebut diversos premis de periodisme i per la seva defensa dels Drets Humans tant a Turquia (Turkey’s Union of Publishers (2000)) com a fora de les seves fronteres (Human Rights Watch Hellman-Hammett , USA-2000)